Vintersuppe med kraft og bid

Vintersuppe

4 portioner

1 time

Ingredienser
  • 5 bagekartofler
  • 3 porrer
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 løg
  • 1 halvt broccolihoved
  • 3 gulerødder
  • 3 mindre kraftben
  • SIKANI havsalt
Fremgangsmåde

Bagekartoflerne skrælles og skæres i mindre tern.

Porrerne og forårsløgene renses og skæres i mindre skiver.

Broccolien deles i små buketter.

Løget pilles og skæres i tern.

Det hele puttes i en gryde sammen med kraftbenene og dækkes med vand. Koges til kartoflerne er møre, da de er de hårdeste af grønsagerne.

Derefter tages kraftbenene op og suppen blendes nu i gryden med en stavblender, når den er kølet en anelse af.

Suppen krydres med SIKANI havsalt – og hvid peber. Fløde kan evt. også tilsættes, men suppen er rigelig tyk uden, så fløden skal kun være som et ekstra pift – fløde har jo aldrig skadet nogen ret.
OG husk så at lave en stor stak pandekager til dessert; de kan jo serveres helt traditionelt sukker og syltetøj eller med is og flødeskum – hvis du nu allerede har åbnet fløden til suppen.

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på