4 portioner
1 time
Ingredienser
5 bagekartofler - 3 porrer
- 1 bundt forårsløg
- 1 løg
- 1 halvt broccolihoved
- 3 gulerødder
- 3 mindre kraftben
- SIKANI havsalt
Fremgangsmåde
Bagekartoflerne skrælles og skæres i mindre tern.
Porrerne og forårsløgene renses og skæres i mindre skiver.
Broccolien deles i små buketter.
Løget pilles og skæres i tern.
Det hele puttes i en gryde sammen med kraftbenene og dækkes med vand. Koges til kartoflerne er møre, da de er de hårdeste af grønsagerne.
Derefter tages kraftbenene op og suppen blendes nu i gryden med en stavblender, når den er kølet en anelse af.
Suppen krydres med SIKANI havsalt – og hvid peber. Fløde kan evt. også tilsættes, men suppen er rigelig tyk uden, så fløden skal kun være som et ekstra pift – fløde har jo aldrig skadet nogen ret.
OG husk så at lave en stor stak pandekager til dessert; de kan jo serveres helt traditionelt sukker og syltetøj eller med is og flødeskum – hvis du nu allerede har åbnet fløden til suppen.