Økologisk Chokolade​

Økologiske og veganske chokolader

I modsætning til resten af Europa, er produktionen hos IL MODICANO aldrig blevet industrialiseret. De bevarer håndværket og traditionen i produktionen og den ægte vildskab og renhed af ingredienserne.

Den særlige koldbearbejdning teknik (40°C) fastholder sukkerkrystallerne intakte, hvilket giver produktet en kornet konsistens, og en aromatisk og umiskendelig stærk smag, hvilket gør smagen og følelsen af chokolade som den var oprindelig.

Udover at være 100% økologisk er IL MODICANO chokolader og spreads også veganske og GMO frie, lavet med passion og respekt for traditionen og historien bag.

Chokoladen er ikke bare et produkt, men en kunstform med afsæt i troen på økologi, beskyttelse af miljøet og sidst men ikke mindst lavet med tanke på vort helbred og velfærd. Alt er håndlavet og hver enkel proces tjekkes og kontrolleres omhyggeligt.

IL MODICANOs historie går meget langt tilbage, og chokoladen var oprindelig føde for mayaernes og aztekernes guder.

Legenden om chokoladen

Legenden siger, at ”Quetzalcoatl“, en guddom i det præcolumbianske Mexico, gav en plante dyrket i hans hellige have til det oprindelige folk, der hurtigt lærte, hvordan man rister kakaobønner på en ”metatl“ – en buet sten, der blev opvarmet nedefra af træ.

Den derved opnåede kakaomasse blev aromatiseret med krydderier og gnedet med en speciel stenrulle, indtil massen hærdede. Den kunne derefter brækkes i stykker og opløses i vand til fremstilling af en drik, der stadig i Centralamerika kaldes ”Xocoatl“ (xoco = bitter og atl = vand, altså bittervand).
Den aztekiske kejser, Montezuma II, troede, at da spanieren Hernán Cortés i 1519 ankom, var det guden Quetzalcoatls genopstandelse, og han turde derfor ikke modsætte sig den spanske erobrer, men hilste ham med ærbødighed velkommen og delte i venskab den mystiske drik lavet af kakao med ham. Spanierne tog opskriften med sig hjem, tilsatte rørsukker, og snart spredte ”chokolade“ sig til alle Europas hoffer som en eksklusiv og sund drik.

Under Spaniens dominans på Sicilien i 1500 tallet blev det blomstrende Modica introduceret for denne metode til at lave chokolade, og i modsætning til resten af Europa blev produktionen her aldrig industrialiseret, men bevarede derimod i produktionen den håndværksmæssige tradition med ægthed og renhed af ingredienserne gennem århundreder og til nu, hvor chokoladen stadig laves efter aztekernes og spaniernes metode med kun at varme chokolademassen op 

Der er kun brugt rørsukker, kokossukker eller agavesirup som sødemiddel.

Kontakt Lotte for mere info

4095 2413

Alle vores økologiske og veganske

DOLCE AGAVE​

Økologisk og vegansk chokolade sødet med agave sirup. Minder mest om mælkechokolade., uden at være for sød.
5/5
Kr. 35,-

Kakaosmør*, agavepulver* (25%), kakaomasse*, sojapulver*, agave inulin*, bourbonvanilje*. Emulgator: soja lecithin.
Kakaotørstof 51% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2502 kJ/603 kcal
Fedt – 46,8 g
-heraf mættede fedtsyrer – 27,7 g
Kulhydrat – 33,5 g
– heraf sukkerarter – 22,9 g
Protein – 8,1 g
Salt – <0,1 g

MEZZA LUNA 70%

Dette er essensen af ​​mørk chokolade. En perfekt balance med 70% kakao, men ikke for sød, næsten luksuriøs i sin intensitet.
5/5
Kr. 35,-

Kakaomasse*,kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*.
Kakao 70% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2360 kJ/567 kcal
Fedt – 38,7 g
-heraf mættede fedtsyrer – 23,8 g
Kulhydrat – 41 g
– heraf sukkerarter – 32,4 g
Protein – 9,9 g
Salt – 0,22 g

MEZZA NOTTE 85%

Vores ekstra mørke chokolade! En "klassiker" for chokoladeelskere, der ønsker at nyde aromaerne og intensiteten af ​​kakao.
5/5
Kr. 35,-

Kakaomasse*,kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*.
Kakao 85% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2470 kJ/596 kcal
Fedt – 46,1 g
-heraf mættede fedtsyrer – 28,4 g
Kulhydrat – 27,8 g
– heraf sukkerarter – 16 g
Protein – 11,5 g
Salt – 0,11 g

Rough Ground Classic

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Det kan også nydes som en varm chokolade opløst i en kop kogende vand.
5/5
Kr. 35,-
Kakaomasse*, rørsukker*.
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.
Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2290 kJ/549 kcal
Fedt – 33,9 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,8 g
Kulhydrat – 50,2 g
– heraf sukkerarter – 50,2 g
Protein – 8,3 g
Salt – 0,15 g

Rough Ground med Chili

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Den perfekte kombination af varm chili og sød chokolade.​
5/5
Kr. 35,-

Kakaomasse*, rørsukker*, chili* <1%.  
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2290 kJ/549 kcal
Fedt – 33,9 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,8 g
Kulhydrat – 50,2 g
– heraf sukkerarter – 50,2 g
Protein – 8,3 g
Salt – 0,15 g

Rough Ground med citron og ingefær​

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Kombinationen af citron og ingefær er meget unik.
5/5
Kr. 35,-

Kakaomasse*, rørsukker*, stødt ingefær* (<1%), æterisk citronolie (<1%).
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2153 kJ/515 kcal
Fedt – 33 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,4 g
Kulhydrat – 43,7 g
– heraf sukkerarter – 34,8 g
Protein – 6,9 g
Salt – 0,07 g

Følg os