Sicilianske specialiteter
Sicilianske specialiteter
Hvad kan du bruge tørret salvie til?
Dens blade er meget brugt i madlavning til at give smag til fødevarer og styrke fordøjelsen. Salvie er almindeligt anvendt til at give ekstra smag til pasta og gnocchi med smør og til saucer. Derudover til stegt eller stuvet kød, fisk, grøntsager, aromatiske olier og eddiker.
Hvad kan du bruge tørret rosmarin til?
Rosmarin bruges i madlavning til at give en god smag til kød, fisk, supper, kager, aromatiske olier og eddiker.
Man har fundet ud af at rosmarin, når du f.eks. bruger det som marinade til kød, kan neutalisere dannelsen af heterocycliske aminer (HCAs) – cancerforårsagende forbindelser, som kommer når kød bliver grillet, kogt eller stegt.
Hvad kan du bruge tørret oregano til?
Oregano vokser vildt og naturligt i Middelhavslandene og er kendt for sin aromatiske og intense duft. Den er almindeligt anvendt i madlavningen i Middelhavsområdet især i konserves med olie og eddike. Oregano bruges ofte på pizza, men derudover så er krydderiet også meget velegnet til kartofler, kød, fisk og salater.
Hvad kan du bruge tørret laurbær til?
Den traditionelle suppevisk (bouquet garni) med laurbær, timian og persille til suppen. Flæskestegen er ikke fuldendt uden laurbær, og derudover giver laurbær også en fyldig smag til simremad, stuvninger og sammenkogte retter. Laurbærblade bruges også til at give smag til grøntsager og svampe i olie og/eller eddike.
Vores laurbær er produceret, forarbejdet og pakket i hånden for at opnå et produkt af højeste kvalitet og maksimal ægthed.
Hvad kan du bruge tørret chili til?
Økologisk tørret chili (Peperoncino) – Fordelen ved at købe chili som hele frugter er, at når din ret har opnået den smag og stærkhed, du ønsker, kan du nemt fiske dem op, så retten ikke bliver alt for stærk.
Vore økologiske urter kommer fra et stort naturreservat på den sicilianske nordkyst. Reservatet er ubeboet, og farmen ligger i 1000 m’s højde over havet i et uforurenet miljø i Madonie Nationalpark i hjertet af Sicilien.
Klimaet i de høje bjerge med dets rene luft, unikke jord- og vandkvalitet gør dette område ideelt til dyrkning af de landbrugsprodukter, der er selve symbolet på Sicilien. Ikke uden grund blev området oprindeligt kaldt for Romernes Spisekammer.
I mange år, mens farmen blev drevet af faderen, dyrkedes her korn, foderplanter og kornede bælgfrugter, men da sønnen Gandolfo overtog, begyndte han som et alternativ til disse traditionelle aktiviteter at dyrke nogle af de mest spontant udbredte urter, nemlig Salvie, Rosmarin, Timian, Fennikel, Lavendel og især den måske mest brugte urt i det italienske køkken Origanum Vulgare – Oregano.
Denne plante vokser overalt i Madonie bjergene og har en helt utrolig intens aroma, der er essensen af det autentiske Sicilien, og netop autenticitet er kendetegnende for farmen her, der kun bruger miljøvenlige dyrkningsmetoder og derved bevarer rødderne til de gamle traditioner i landdistrikterne. Derfor er alle produkterne fra naturreservatet økologicertifcerede og har det beskyttede varemærke ”Panierenatura” of the Madonie Park.
Som noget helt særligt fås nogle af de håndplukkede urter på stilk, hvilket forlænger holdbarheden med helt op til et år.
Chili, timian og fennikel fås ikke på stilk, da chilierne er for tunge, timian drysser og fennikelstilken for skrøbelig til at kunne holde uden at knække.