Økologiske tørrede urter

Vokser vildt i den Sicilianske natur

Vore økologiske urter kommer fra et stort naturreservat på den sicilianske nordkyst. Reservatet er ubeboet, og farmen ligger i 1000 m’s højde over havet i et uforurenet miljø i Madonie Nationalpark i hjertet af Sicilien.

Klimaet i de høje bjerge med dets rene luft, unikke jord- og vandkvalitet gør dette område ideelt til dyrkning af de landbrugsprodukter, der er selve symbolet på Sicilien. Ikke uden grund blev området oprindeligt kaldt for Romernes Spisekammer.

I mange år, mens farmen blev drevet af faderen, dyrkedes her korn, foderplanter og kornede bælgfrugter, men da sønnen Gandolfo overtog, begyndte han som et alternativ til disse traditionelle aktiviteter at dyrke nogle af de mest spontant udbredte urter, nemlig Salvie, Rosmarin, Timian, Fennikel, Lavendel og især den måske mest brugte urt i det italienske køkken Origanum Vulgare – Oregano.

 

Denne plante vokser overalt i Madonie bjergene og har en helt utrolig intens aroma, der er essensen af det autentiske Sicilien, og netop autenticitet er kendetegnende for farmen her, der kun bruger miljøvenlige dyrkningsmetoder og derved bevarer rødderne til de gamle traditioner i landdistrikterne. Derfor er alle produkterne fra naturreservatet økologicertifcerede og har det beskyttede varemærke ”Panierenatura” of the Madonie Park.

Som noget helt særligt fås nogle af de håndplukkede urter på stilk, hvilket forlænger holdbarheden med helt op til et år.

Chili og fennikel fås ikke på stilk, da chilierne er for tunge og fennikelstilken for skrøbelig til at kunne holde uden at knække.

Samtlige urter fås også i poser afskallede eller i blade.

Kontakt Lotte for mere info

4095 2413

Alle vores tørrede

Økologisk og tørret oregani på stilk fra sikani

Økologisk tørret oregano på stilk

Oregano vokser vildt og naturligt i Middelhavslandene og er kendt for sin aromatiske og intense duft. Den er almindeligt anvendt i madlavningen i Middelhavsområdet især i konserves med olie og eddike.

Oregano bruges ofte på pizza, men derudover så er krydderiet også meget velegnet til kartofler, kød, fisk og salater.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk og tørret laurbær på stilk fra sikani

Økologisk tørret laurbær på stilk

Den traditionelle suppevisk (bouquet garni) med laurbær, timian og persille til suppen. Flæskestegen er ikke fuldendt uden laurbær, og derudover giver laurbær også en fyldig smag til simremad, stuvninger og sammenkogte retter.

Laurbærblade bruges også til at give smag til grøntsager og svampe i olie og/eller eddike.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk og tørret timian på stilk fra sikani

Økologisk tørret timian på stilk

Økologisk tørret timian på stilk er meget udbredt inden for madlavning. Den giver smag til bl.a aromatiske olier og eddiker, og til stegt kød, saucer, grøntsager, svampe. Timian kan også anvendes til fremstilling af aromatiske snapse.
5/5
Kr. 49,-
Økologiske og tørrede lavendler på stilk fra sikani

Økologisk tørret lavendel på stilk

Lavendel er en meget parfumeret urt/blomst og kan være svær et bruge i køkkenet. Vi vil foreslå at bruge det til f.eks. lavendelsukker som pynt, i te.

Du kan også bruge lavendel til et skønt og beroligende fodbad – alt, du skal bruge, er vores SIKANI Salt – Grosso, lavendel og lidt olie.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk og tørret rosmarin på stilk fra sikani

Økologisk tørret rosmarin på stilk

Rosmarin bruges i madlavning til at give en god smag til kød, fisk, supper, kager, aromatiske olier og eddiker.

Man har fundet ud af at rosmarin, når du f.eks. bruger det som marinade til kød, kan neutalisere dannelsen af heterocycliske aminer (HCAs) – cancerforårsagende forbindelser, som kommer når kød bliver grillet, kogt eller stegt.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk og tørret salvie på stilk fra sikani

Økologisk tørret salvie på stilk

Dens blade er meget brugt i madlavning til at give smag til fødevarer og styrke fordøjelsen. Salvie er almindeligt anvendt til at give ekstra smag til pasta og gnocchi med smør og til saucer.

Derudover til stegt eller stuvet kød, fisk, grøntsager, aromatiske olier og eddiker.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk tørret chili (Peperoncino)

Økologisk tørret chili (Peperoncino)

Økologisk tørret chili (Peperoncino) – Fordelen ved at købe chili som hele frugter er, at når din ret har opnået den smag og stærkhed, du ønsker, kan du nemt fiske dem op, så retten ikke bliver alt for stærk.
5/5
Kr. 49,-
Økologisk tørret chili (piccante piccolo)

Økologisk tørret chili (piccante piccolo)

Tørret chili som hele frugter giver en dybere og rundere smag, og du kan ovenikøbet nemt fiske dem op, når maden smager lige så stærkt, som du synes, den skal.
5/5
Kr. 49,-

Økologisk tørret fennikel (afskallet)

Fenniklens frugter (såkaldte frø) er velegnede i madlavning med svinekød og alle fede kødretter. Dens friske blade og unge knopper kan også anvendes til at give smag til salater, fiskeretter, saucer og aromatiske eddiker.
5/5
Kr. 49,-

Følg os