4-6 portioner
2,5 timer (+ et døgn til mørning af lammekølle)
Ingredienser
1 lammekølle ca. 2 kg
Hakkede urter – basilikum, rosmarin og persille
Hvidløg
SIKANI havsalt og knust peber
Fremgangsmåde
Dagen før lammekøllen skal serveres, fyldes en beholder stor nok til, at køllen kan være i den med vand, og så meget havsalt opløses deri, at en kartoffel kan flyde i vandet. Hele køllen skal være dækket af vand.
Næste dag tages lammet op, så vandet kan dryppe af.
De hakkede urter mikses i en skål
I en anden skål blandes hvidløg, salt og knust peber.
I den tykkeste del af lammekøllen stikkes huller, der fyldes med salt- og urteblanding. Sørg for at hullerne er af samme størrelse og fordel ligeligt i kødet for en bedre ensartethed i smagen.
Ovnen tændes på 180 grader, lammet lægges på en rist og steges i ca. 2 timer. Kødet vendes ca. hver ½ time.
Imens forberedes en kop eddike med nogle få stilke tørret oregano.
Tilbehør:
På Sicilien får man som tilbehør skrællede kartofler skåret i både og lagt i bradepanden under kødet. De steger med, så saft fra kødet kan dryppe ned på dem.
Fordel et par smørklatter på lammet, så det kan dryppe ned på kartoflerne i bradepanden.
Ved slutningen af stegetiden tages kødet ud af ovnen og ”slås” med oreganostilke dyppet i eddike, hvorefter kødet atter sættes ind i ovnen i 5-10 minutter til eddiken er fordampet. Dette er med til at fjerne lugten af får både i ovnen og i lokalet.
Et godt og frisk tilbehør er blandet salat med pinjekerner og smuttede mandler vendt i mormordressing – fløde blandet med citronsaft og tilsat lidt sukker.