LAMMEKØLLE Á LA SIDOTI SICILIANO

LAMMEKØLLE Á LA SIDOTI SICILIANO

4-6 portioner

2,5 timer (+ et døgn til mørning af lammekølle)

Ingredienser
  • 1 lammekølle ca. 2 kg

  •  

    hakkede friske urter – basilikum, rosmarin og persille

  •  

    hvidløg

  • SIKANI havsalt og knust peber

Fremgangsmåde

Dagen før lammekøllen skal serveres, fyldes en beholder stor nok til, at køllen kan være i den med vand, og så meget havsalt opløses deri, at en kartoffel kan flyde i vandet. Hele køllen skal være dækket af vand.

Næste dag tages lammet op, så vandet kan dryppe af.

De hakkede urter mikses i en skål

I en anden skål blandes hvidløg, salt og knust peber.

I den tykkeste del af lammekøllen stikkes huller, der fyldes med salt- og urteblanding. Sørg for at hullerne er af samme størrelse og fordel ligeligt i kødet for en bedre ensartethed i smagen.

Ovnen tændes på 180 grader, lammet lægges på en rist og steges i ca. 2 timer. Kødet vendes ca. hver ½ time.

Imens forberedes en kop eddike med nogle få stilke tørret oregano.

Tilbehør:
På Sicilien får man som tilbehør skrællede kartofler skåret i både og lagt i bradepanden under kødet. De steger med, så saft fra kødet kan dryppe ned på dem.

Fordel et par smørklatter på lammet, så det kan dryppe ned på kartoflerne i bradepanden.

Ved slutningen af stegetiden tages kødet ud af ovnen og ”slås” med oreganostilke dyppet i eddike, hvorefter kødet atter sættes ind i ovnen i 5-10 minutter til eddiken er fordampet. Dette er med til at fjerne lugten af får både i ovnen og i lokalet.

Et godt og frisk tilbehør er blandet salat med pinjekerner og smuttede mandler vendt i mormordressing – fløde blandet med citronsaft og tilsat lidt sukker.

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på