Porchetta

En færdigstegt Porchetta lavet med ingredienser fra SIKANI

8 portioner

4 timer

Ingredienser
  • 1 svineslag af passende størrelse, ca. 1,5 kg. – spørg din lokale slagter om de vil ridse sværen for dig. Husk at meddel at du skal lave porchetta så du får den rigtige version med kød på 😉
  • Tørrede urter fra SIKANI. Her har vi brugt lidt af hver af:
    ◦ Salvie, oregano, rosmarin, fennikelfrø og timian
  • Skal af en økologisk citron
  • 6 fed hvidløg
  • SIKANI havsalt og peber
  • Økologisk olivenolie
Fremgangsmåde

Først laves en urtesalt/rub
I en morter kværnes salt, citronskal og fennikelfrø.

I urtesaltet tilsættes hvidløg, de andre urter og olivenolie og “blendes” til du får en skøn urte”grød”.

Sådan
Smør urte”grøden” ud på kødsiden af slaget. Gem lidt til ydersiden.

Rul Porchettaen sammen, snør og bind stramt med kødsnor. Prøv at undgå at skindsiden ender inde i stegen. Du vil gerne have at skindet kun er på ydersiden.

Gnub resten af urte”grøden” godt ind i skindet hele vejen rundt. Mas saltet godt ned i alle huller og folder.

Læg rullen i et smurt ovnfast fad.

Opvarm ovnen til 100 grader og steg rullestegen i 3-4 timer.

Skru op for ovnen til 250 grader. Vend stegen en gang imellem så sværen bliver sprød hele vejen rundt.

Lad den hvile lidt 10-15 min, inden du skærer den ud.

En færdigstegt Porchetta lavet med ingredienser fra SIKANI
Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print