Varme hveder – hvedeknopper

Varme hveder, hvedeknopper med tumminia fra SIKANI

12 stk

1 time (+ 12-24 timers hævetid)

Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 125 g tumminiamel
  • 375 g hvedemel
  • 25 g rørsukker
  • 1 tsk. fint havsalt
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 75 g blødt smør
Fremgangsmåde

Dagen før bagning

Kom alle de våde ingredienser i en skål;

Vand, mælk, æg og gær.

Vej de tørre ingredienser af og tilføj til skålen. Ælt nu, gerne på maskine med dejkrog, til det hænger sammen.

Tilføj det bløde smør og ælt dejen igennem i mindst 10 minutter ved lav hastighed på maskine.

Dejen skal være lidt klistret og må ikke føles tør.

Lad dejen hæve i køleskabet natten over (12-24 timer).

Bagedagen

Find et egnet fad ca. 25×35 cm og læg bagepapir i.

Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker og form hvert stykke til en bolle.

Placer dem i fadet med 1-2 centimeters afstand (se billedet). Hveder skal åbenbart være firkantede og det bliver de, hvis du hæver og bager dem i et fad 😉

Placer fadet med hvederne i en kold ovn midt i. På nederste rille har du bradepande eller en skål med 1 liter kogende vand. Luk ovnen og lad hvederne hæve i dampen (ovnen skal ikke tændes) i 45 minutter.

Når de 45 minutter er gået, tages både fadet med hveder og fadet med vand ud af ovnen.

Tænd nu ovnen på 200 grader, og lad den varme op. Bag hvederne i ca. 15 minutter på nederste rille til de er flotte og lysebrune. Lad dem køle af på en rist. Og så kan vi spise hvederne!

Tumminia og Maiorca

Den historiske hvedesort Tumminia og den antikke Maiorca.

5/5
Kr. 49,-
Uraffineret havsalt fra Sicilien. Fint salt – her kaldet Ekstra fino. Sikani

Køb havsalt her

5/5
Kr. 49,-
Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på