Grydebrød

SIKANI Bagværk - Det nemmeste grydebrød med mel fra SIKANI

1 brød

1 time + 12-15 timers hævetid

Ingredienser
  • 6 dl vand
  • 5 g gær (ca. størrelsen på en stor ært)
  • 2 tsk. SIKANI Fino salt
  • 200 g grov hvedesort (emmer, spelt, ølandshvede)
  • 425 g alm. hvedemel med højt proteinindhold
Fremgangsmåde

Smuldr gær i en dejskål. Hæld vand i og rør til gær er opløst.

Tilsæt Tumminiamelet mens der røres.

Derefter resten af melet, lidt efter lidt, og salt.

Dejen skal kun lige røres let sammen. Den vil føles meget våd… og det skal den også. Du behøver overhovedet ikke at ælte.

Stil skålen med dejen i køleskabet, dækket til med film og lad dejen hæve i 12-15 timer og gerne længere.

Næste dag
Tænd ovnen på 250°C og lad gryden varme med op. Når ovnen er varmet op, skal gryden stå yderligere 15 min. til den er rigtig varm. Er gryden ikke ordentlig varm inden du hælder dejen i, vil brødet ikke slippe gryden efter bagning.

Hæld dejen ned i den varme gryde. Læg låg på og sæt gryden i ovnen. Bag brødet i 30 minutter med låg på.

Skru ned til 225°C, tag låget af gryden og bag brødet videre i 20-25 minutter uden låg. Tag gryden ud af ovnen og vip brødet ud på en bagerist.

Afkøl brødet på en rist før det skæres og spises.

Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen