4 portioner
1,5 timer
Ingredienser
- 500 g fersk torsk (eller tørret, hvis du kan få fat i det).
- 600 g kartofler.
- 180 g udstenede grønne oliven.
- 60 g kapers.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- lidt bladselleri og persille
- 2 spsk. rosiner
- 400 g flåede tomater (det er godt lige at blende dem med en stavblender inden brug).
- Ekstra jomfruolivenolie
- 340 g mel
- 3,5 dl kogende vand
- Havsalt og peber
Fremgangsmåde
Hæld 5 spsk. olivenolie i en sauterpande og steg løg, persille og selleri sammen med 1 fed hvidløg, til løgene er blanke.
Fjern hvidløget (en sicilianer lader aldrig hvidløg stege med til den bitre ende, men bruger det kun til at give en fin anelse af hvidløgssmag til en ret).
Tilsæt de flåede tomater, kapers og oliven i skiver. Rør rundt og lad saucen simre på lavt blus i ca. 10 minutter.
Imens saucen simrer, steger du de skrællede og skivede kartofler i lidt olivenolie, hvorefter de dryppes af i et dørslag og blandes i saucen.
Torskestykkerne skæres i mindre stykker og vendes i melet. Steg dem forsigtigt et par minutter på hver side og læg dem derefter i saucen.
Tilsæt 3,5 dl kogende vand til saucen, smag til med SIKANI Sea Salt og peber. Lad retten simre i ca. 1 time, og husk at røre lidt af og til. Lige før servering tilsættes hakket persille.
Portionsanret og pynt gerne med lidt bredbladet persille.