Pixies koldhævede boller

Pixies koldhævede boller

10-12 boller

40 minutter (+12-24 timers hævning)

De nemmeste koldhævede boller, jeg kender. Perfekte til morgenbordet, da de ikke skal efterhæve, men bare direkte i ovnen.

Ingredienser

Det er bedst hvis dejen bliver æltet på en røremaskine, da den skal køre længe. Ellers håndælt dejen i min. 20 min., hvis du ikke har en røremaskine.

Fremgangsmåde
  • Gæren opløses i vandet.
  • Alt melet og SIKANI salt tilsættes og køres på røremaskine, i MINDST 20 min. med dejkrogen.

  • Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker.
  • Smør med olie en skål, der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse.
  • Koldhæv 12-24 timer i køleskabet.

Bagning:
Tænd ovnen på 240 °C varmluft, med bagepladen i.

Når ovnen er varm vender du dejen ud på et meldækket bord.

Skær dejen ud med en kniv. Undgå at hive og strække for meget i dejen.

Tag den varme plade ud af ovnen og placer bollerne på den.

Direkte tilbage i ovnen med pladen.

Bag ca. 10-15 minutter.

Bank i bunden på bollerne, og lyder de hule, er de færdige.

Nyd dem så med smør på. 

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på