Pixies koldhævede boller

De nemmeste koldhævede boller, jeg kender. Perfekte til morgenbordet, da de ikke skal efterhæve, men bare direkte i ovnen.

10-12 boller:

5 dl vand
10 g gær
500 g hvedemel
100 g rugmel
10 g SIKANI uraffineret havsalt – Fino
Olie til skålen

Det er bedst hvis dejen bliver æltet på en røremaskine, da den skal køre længe. Ellers håndælt dejen i min. 10 min., hvis du ikke har en røremaskine.

  • Gæren opløses i vandet.
  • Alt melet og SIKANI salt tilsættes og køres på røremaskine, i MINDST 20 min. med dejkrogen.

  • Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker.
  • Smør med olie en skål, der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse.
  • Koldhæv 12-24 timer i køleskabet.
Bagning:
  • Tænd ovnen på 240°C varmluft, med bagepladen i.
  • Når ovnen er varm vender du dejen ud på et meldækket bord.
  • Skær dejen ud med en kniv. Undgå at hive og strække for meget i dejen.
  • Tag den varme plade ud af ovnen og placer bollerne på den.
  • Direkte tilbage i ovnen med pladen.
  • Bag ca. 10-15 minutter.
  • Bank i bunden på bollerne, og lyder de hule, er de færdige.

Nyd dem så med smør på. God fornøjelse.

Pixie’s cold-risen buns
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on print