Nøddetærte

10-12 personer

ca. 2 timer i alt

I denne nøddetærte har jeg brugt en blanding af hassel- og pistacienødder – et miks en italiener ikke forstår, men det smager himmelsk!

Ingredienser
Dej:
  • 100 g blødt smør
  • 200 g mel
  • 3 spsk øko rørsukker
  • 1 øko æg
  • 1 spsk vand
Nøddefyld:
Fremgangsmåde

Nødderne hakkes fint, blandes med fløde, smør og sukker i en  gryde og varmes langsomt op. Lad det småkoge under låg nogle minutter. Tag det af varmen, og når det er kølet lidt af fordeles det på tærtebunden. Du kan tilsættes lidt revet appelsinskal for friskere smag.

Det bløde smør blandes med melet og tilsættes resten af ingredienserne. Dejen samles og sættes i køleskab cirka 1 time, hvorefter den rulles ud og en tærteform beklædes.

Sæt tærten midt i den forvarmet ovn på 200 grader og bag ca 20 min, til den har en gylden farve. Tærten tages derefter ud af formen og køles af på rist.
Servér lun med flødeskum til.

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på