4-6 portioner
1 time
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar uden kerner og skræl – giver ca 700 g kød
- 1 løg
- 1 spsk. karrypasta – jeg brugte Ravigotte
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 liter grønsagsbouillon
- Kokosmælk eller piskefløde kan tilsættes.
- SIKANI havsalt, Fino
- Chili, hvis du ønsker en suppe med lidt bid i – er rigtig godt, når det er koldt.
Fremgangsmåde
Græskarkødet skæres i tern på ca 2 cm.
Løget piles og hakkes.
Varm olien i en gryde og svits løg og de hakkede hvidløg, til de er klare, hvorefter græskarkødet tilsættes, og bouillonen hældes ved.
Suppen simrer ved svag varme under låg i 20-30 min, til græskarkødet er mørt.
Gryden tages af varmen og afkøles let. Nu kan du med en stavblender blende suppen.
Hvis du synes, kan du nu tilsætte en dåse kokosmælk eller ¼ l piskefløde, men det er bestemt ikke påkrævet. Selv foretrækker jeg piskefløde fremfor kokosmælk – piskefløde har aldrig skadet noget!
Servér godt brød eller Grissini stænger til.