Græskarsuppe

4-6 personer

1 hokkaido græskar uden kerner og skræl – giver ca 700 g kød
1 løg
1 spsk. karrypasta – jeg brugte Ravigotte
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 liter grønsagsbouillon
Kokosmælk eller piskefløde kan tilsættes
SIKANI havsalt, Fino
Evt. lidt SIKANI tørret chili, om du vil have en suppe med lidt bid i – er rigtig godt, når det er koldt.

  • Græskarkødet skæres i tern på ca 2 cm.
  • Løget piles og hakkes.
  • Varm olien i en gryde og svits løg og de hakkede hvidløg, til de er klare, hvorefter græskarkødet tilsættes, og bouillonen hældes ved.
  • Suppen simrer ved svag varme under låg i 20-30 min, til græskarkødet er mørt.
  • Gryden tages af varmen og afkøles let. Nu kan du med en stavblender blende suppen.
  • Hvis du synes, kan du nu tilsætte en dåse kokosmælk eller ¼ l piskefløde, men det er bestemt ikke påkrævet. Selv foretrækker jeg piskefløde fremfor kokosmælk – piskefløde har aldrig skadet noget!

Servér godt brød eller Grissini stænger til.

Del opskriften
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Find SIKANI på