Gløgg – hvid eller rød

4 store glas

30 minutter (+ minimum 24 timer til at trække)

Gløggessens til Rødvinsgløgg

Her får du opskriften på en nem og velsmagende gløggessens, der kan laves i god tid og blot skal blandes med rødvin.

  • 1½ flaske god rødvin
  • ½ l koncentreret solbær- eller hyldebærsaft
  • 1-2 dl portvin
  • 3 kanelstænger
  • 1 hel citron skåret i skiver
  • 2 appelsiner i skiver
  • rosiner
  • mandelsplitter
  • 1 tsk. reven muskat
  • 1 tsk. stødt ingefær.
  • Hvis man synes, kan 2 dl snaps tilsættes.

Det hele blandes i en gryde og bringes til kogepunktet, hvorefter der skrues ned for varmen, så det kun lige snurrer i en times tid. Citron og appelsin tages fra, og essensen er nu klar til brug.

Den kan snildt hældes på flaske og bruges over resten af julen, ligesom den kan fryses ned.

Hvid gløgg

Er du ikke så vild med den mørke rødvinsgløgg har vi her en opskrift på en lidt mildere version, på hvidvin.

Start minimum 1 dags tid før med at lave essens:

  • Brug en flaske (1 liter) hyldeblomssaft. Heri putter du:
  • 1 flækket vaniljestang
  • 8 hele nelliker
  • 1 lille stykke ingefær
  • 2 stænger hel kanel
    og lad stå i mindst 24 timer

Til ca. 4 personer (eller 2 personer, alt efter hvor meget gløgg I drikker)

  • 3 dl af den koncentreret hyldeblomstsaft du lavede dagen før
  • 1 dl. hvid sherry
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 appelsiner i skiver
  • Saft fra 1/2 appelsin
  • Store lyse jumbo-rosiner
  • mandelsplitter

Det hele blandes i en gryde og varmes op. Må endelig ikke koge. Vi garanterer det bliver en succes.

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på