Blommechutney

3 glas

1,5 timer

Ingredienser
  • 500 g blommer

  • 100 g løg

  • 2 fed hvidløg

  • ½ rød chili

  • 2 dl blommeeddike (el. æbleeddike)

  • 250 g mørkt rørsukker

  • 1½ tsk. hvide/sorte peberkorn

  • ½ tsk. fennikelfrø

  • 60 g soltørrede tranebær

  • 4 tynde skiver økologisk lime

  • SIKANI organic sea salt, ekstra fino

Fremgangsmåde

Udsten blommerne, og skær dem i små stykker.

Skær løget halvt over og lav tynde skiver. Hvidløget skæres også i tynde skiver.

Tag den tørrede chili og skær i strimler. Vil du have med ekstra bid i, kan du tage kernerne med.

Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Kom løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier i, og kog i 5 minutter.

Kom blommer og tranebær i.

Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter.

Kom lime-stykker i, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig.

Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas.

Kom chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre. Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller meget sukker i. 

Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på