Blommechutney

3 glas

1,5 timer

Ingredienser
Fremgangsmåde

Udsten blommerne, og skær dem i små stykker.

Skær løget halvt over og lav tynde skiver. Hvidløget skæres også i tynde skiver.

Tag den tørrede chili og skær i strimler. Vil du have med ekstra bid i, kan du tage kernerne med.

Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Kom løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier i, og kog i 5 minutter.

Kom blommer og tranebær i.

Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter.

Kom lime-stykker i, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig.

Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas.

Kom chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre. Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller meget sukker i. 

Del opskriften
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print
Find SIKANI på