Vores produktionskæde er helt lokal, den involverer ingen brug af syntetiske kemikalier.

Alle korn, der bruges til Pastaen, dyrkes på Sicilien, med det formål at forbedre området.

I 2000 opdagede producenten, at mange af de forskellige hvede, der blev brugt til at lave pasta, fra 1975, var blevet modificeret med gammastråler. Således begyndte forskningen i hvedesorter dyrket på Sicilien før ’75.

På trods af de flestes skepsis startede de i disse år et samarbejde med forsøgsstationen for melkultur i Caltagirone, for formering og dyrkning af gamle sorter af sicilianske korn, forud for eksperimenter med gammastråler.

Fra disse undersøgelser udviklede ønsket om at lave en pastalinje lavet med gammelt siciliansk hvedemel. De indledende faser af dette visionære projekt var bestemt ikke uden vanskeligheder: først og fremmest var det nødvendigt at finde landmænd, der var villige til at hellige sig denne type afgrøde, som på det tidspunkt ikke var særlig fordelagtige økonomisk, så var det nødvendigt at finde møller, der var til rådighed for at male disse korn og holde dem adskilt, endelig var det nødvendigt at finde pastafabrikker, der var villige til at lave denne pasta.

Efter forskellige undersøgelser og eksperimenter besluttede Giorgio Minardo i 2007 at åbne en lille pastafabrik i Modica for selv at producere deres egen pastaserie. Takket være disse undersøgelser kan Giorgio Minardo betragtes som forløberen for en bevægelse, der førte til genopdagelsen af en uvurderlig arv af biodiversitet, såsom sorterne af gamle sicilianske korn, en historie lavet af lidenskab og mod. Dyrebare hvedesorter for sundhed og respekt for miljøet.