Smagen af Sicilien
Pasta
Bronzetrukket
Økologiske
Tørret over 24-72 timer
-
Busiata – Økologisk durumhvede semuljepasta – 500 gr
49,00 kr. inkl. moms Læs mere -
Fusilli – Økologisk Durum Fuldkornshvede Semolina Pasta – 500 Gr
49,00 kr. inkl. moms Læs mere -
Gigli – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta – 500 Gr
49,00 kr. inkl. moms Læs mere -
Tagliatelle – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta – 500 Gr
49,00 kr. inkl. moms Læs mere -
Tortiglioni – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta – 500 Gr
49,00 kr. inkl. moms Læs mere
Økologisk pasta – bronzetrukket og langsomt tørret over 24-72 timer
Vores produktionskæde er helt lokal, den involverer ingen brug af syntetiske kemikalier.
Alle korn, der bruges til Pastaen, dyrkes på Sicilien, med det formål at forbedre området.
I 2000 opdagede producenten, at mange af de forskellige hvede, der blev brugt til at lave pasta, fra 1975, var blevet modificeret med gammastråler. Således begyndte forskningen i hvedesorter dyrket på Sicilien før ’75.
På trods af de flestes skepsis startede de i disse år et samarbejde med forsøgsstationen for melkultur i Caltagirone, for formering og dyrkning af gamle sorter af sicilianske korn, forud for eksperimenter med gammastråler.
Fra disse undersøgelser udviklede ønsket om at lave en pastalinje lavet med gammelt siciliansk hvedemel. De indledende faser af dette visionære projekt var bestemt ikke uden vanskeligheder: først og fremmest var det nødvendigt at finde landmænd, der var villige til at hellige sig denne type afgrøde, som på det tidspunkt ikke var særlig fordelagtige økonomisk, så var det nødvendigt at finde møller, der var til rådighed for at male disse korn og holde dem adskilt, endelig var det nødvendigt at finde pastafabrikker, der var villige til at lave denne pasta.
Efter forskellige undersøgelser og eksperimenter besluttede Giorgio Minardo i 2007 at åbne en lille pastafabrik i Modica for selv at producere deres egen pastaserie. Takket være disse undersøgelser kan Giorgio Minardo betragtes som forløberen for en bevægelse, der førte til genopdagelsen af en uvurderlig arv af biodiversitet, såsom sorterne af gamle sicilianske korn, en historie lavet af lidenskab og mod. Dyrebare hvedesorter for sundhed og respekt for miljøet.
Tortiglioni – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta
Med deres dybe ridser er Tortiglioni perfekt sammen med en tyk sauce. F.eks. Alfredo Sauce
500g.
Kr. 49,-
Tagliatelle – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta
Tynde strimler af pasta en klassiker i det sicilianske køkken. Tagliatelle er uden æg, ideel til retter med alt fra havet.
500g.
Kr. 49,-
Gigli – Økologisk Durumhvede Semolina Pasta
Gigli er især velegnet til sauce Bolognese.
500g.
Kr. 49,-
Fusilli – Økologisk Durum Fuldkornshvede Semolina Pasta
Fusilli er velegnet til eks. one-pot retter og salater.
500g.
Kr. 49,-
Busiata – Økologisk durumhvede semuljepasta
Busiata er velegnet til eks. Pesto alla Trapanese – find opskrift på siden med opskrifter.
500g.