Olivenolien kommer fra en gård lidt udenfor Trapani, Fontanasalsa, nær saltet, og gården har tilhørt samme familie siden begyndelsen af 1700 tallet. Ejeren, Maria Caterina, er 86 år og still going strong. 

Udover oliven dyrker hun citroner og appelsiner, der bliver brugt både i olierne og i køkkenet, fordi gården også er en Bed & Breakfast. 

Aftenstemning hos producent af vores økologiske olivenolier, Fontanasalsa
Selve produktionen og olivenlunden er overtaget af vor nuværende leverandør, som tidligere var ansat hos Maria Caterina, som stadig kører B&B delen på gården. Alt er økologisk og bæredygtigt, og her filtrerer man ikke olien, men lagrer den på fade lidt ligesom vin, og som man har gjort altid. Det er en langsommelig proces, for olien omhældes efter hver bundfældning, og det kan blive til en del gange, alt efter hvor meget bundfald der er.
Vask af oliven inden presning på gården fontanasalsa på Sicilien

Olien er lavet på de tre oprindelige olivensorter, som fønikerne bragte til Sicilien – de grundlagde også saltpanderne – og fordi der er brugt tre sorter oliven har olien en stegeværdi på 350 grader.

For at en olie skal være god at stege i, skal den bestå af mindst to sorter oliven.

Den er velegnet til alt fra stegning, salater, marinader eller blot at spise en skefuld af, hver morgen.

Olierne med smag- citron, fennikel, pistacie – er lavet på en sort oliven og er derfor ikke egnet til stegning, men er derimod gode til salater.

Olien med kaffe er rigtig god til det søde køkken og til huden, fordi kaffen skulle have antirynkeeffekt.

Frokost på gården Fontanasalsa som producerer SIKANIS økologiske olivenolier

Følg os