4 portion
45 minutter
Ingredienser
- 1 kg muslinger.
- 2 finthakkede gulerødder.
- 1 finthakket bladselleri.
- ½ finthakket løg
- 1 fed hvidløg afskallet og fladmast
- Lidt god olivenolie.
- 1 dl hvidvin – du kan lide at drikke. Resten serveres til maden.
- Lidt peber og evt. SIKANI Sea Salt fino – retten er formentlig salt nok i sig selv fra væsken i muslingerne.
- Flute/baguette.
Fremgangsmåde
Muslinger skylles under rindende vand og skures rene for diverse havrester.
Alle grøntsagerne svitses i lidt god olivenolie til løgene er klare – hvidløget kan fjernes eller blive, som man nu lyster.
Muslingerne og 1 dl hvidvin tilsættes, og det hele skal nu simre i ca 30 min.
De muslinger, der ikke har åbnet sig kasseres. SPIS ALDRIG EN LUKKET MUSLING!
2 skiver flutes lægges i bunden af en dyb tallerken, lidt suppe hældes over, så brødene bliver bløde. Muslinger fordeles over brødene. En herlig og enkel ret. Velbekomme!