spreads/smørepålæg her med hasselnød og chokolade. Veganske og økologiske fra il Modicano .SIKANI

Sicilianske specialiteter

Økologisk chokolade

Vegansk

Økologisk

Glutenfri

Økologisk og vegansk chokolade – mørk 70%

MEZZA LUNA 70%

Dette er essensen af ​​mørk chokolade. En perfekt balance med 70% kakao, men ikke for sød, næsten luksuriøs i sin intensitet.​

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*.
Kakao 70% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2360 kJ/567 kcal
Fedt – 38,7 g
-heraf mættede fedtsyrer – 23,8 g
Kulhydrat – 41 g
– heraf sukkerarter – 32,4 g
Protein – 9,9 g
Salt – 0,22 g

Økologisk og vegansk chokolade – mørk 85%

MEZZA NOTTE 85%​

Vores ekstra mørke chokolade! En "klassiker" for chokoladeelskere, der ønsker at nyde aromaerne og intensiteten af ​​kakao.​

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*,kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*.
Kakao 85% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2470 kJ/596 kcal
Fedt – 46,1 g
-heraf mættede fedtsyrer – 28,4 g
Kulhydrat – 27,8 g
– heraf sukkerarter – 16 g
Protein – 11,5 g
Salt – 0,11 g

Økologisk og vegansk chokolade – denne minder om mælkechokolade

Choco Vegano

Økologisk chokolade, vegansk og glutenfri. Dit alternativ til mælkechokolade.

5/5
Kr. 39,-
Kakaoindhold: minimum 47%. Ingredienser: kakaosmør*, risdrik pulver* (ris, solsikkeolie, salt), agave-pulver* (agave, majs maltodextrin), kakaomasse*, agave inulin*, emulgator: solsikke lecithin*. 100% økologisk og vegansk. Kan indeholde spor af soja og nødder.
Næringsindhold pr. 100g Energi – 2281 kJ/545 kcal Fedt – 39,3 g -heraf mættede fedtsyrer – 24,1 g Kulhydrat – 41,6 g – heraf sukkerarter – 23,0 g Fibre – 13,9 g Protein – 2,1 g Salt – 0,12 g
Økologisk og vegansk chokolade – her i en klassisk version

Rough Ground chokolade Classic

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Det kan også nydes som en varm chokolade opløst i en kop kogende vand.​

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*.
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2290 kJ/549 kcal
Fedt – 33,9 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,8 g
Kulhydrat – 50,2 g
– heraf sukkerarter – 50,2 g
Protein – 8,3 g
Salt – 0,15 g

Økologisk og vegansk chokolade – her med chili

Rough Ground chokolade med Chili​

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Den perfekte kombination af varm chili og sød chokolade.​​

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*, chili* <1%.  
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2290 kJ/549 kcal
Fedt – 33,9 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,8 g
Kulhydrat – 50,2 g
– heraf sukkerarter – 50,2 g
Protein – 8,3 g
Salt – 0,15 g

Økologisk og vegansk chokolade – her med citron og ingefær

Rough Ground med citron og ingefær​

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Kombinationen af citron og ingefær er meget unik.

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*, stødt ingefær* (<1%), æterisk citronolie (<1%).
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2153 kJ/515 kcal
Fedt – 33 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,4 g
Kulhydrat – 43,7 g
– heraf sukkerarter – 34,8 g
Protein – 6,9 g
Salt – 0,07 g

Økologisk og vegansk chokolade – her med appelsin/orange

Rough Ground med appelsin​

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Denne er med smag af appelsin.

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*, Orangeolie* <1%. Kakao 60% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor fra soja og nødder. Opbevares køligt og tørt.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2290 kJ/549 kcal
Fedt – 33,9 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,8 g
Kulhydrat – 50,2 g
– heraf sukkerarter – 50,2 g
Protein – 8,3 g
Salt – 0,15 g

Økologisk og vegansk chokolade – her med mynte

Rough Ground chokolade med Mynte

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Denne er med smag af mynte.

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*, kakaosmør*, mynte-olie* (<1%). Emulgator: solsikkelecithin*.
Kakao 70% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2328 kJ/556 kcal
Fedt – 43,5 g
-heraf mættede fedtsyrer – 26,8 g
Kulhydrat – 32,5 g
– heraf sukkerarter – 24,6 g
Fibre – 11,5 g
Protein – 7,2 g
Salt – 0,07 g

Økologisk og vegansk chokolade – her med lavendel

Rough Ground chokolade med Lavendel

Denne chokolade fremstilles i henhold til en gammel aztekisk tradition, som bevarer sukkerkrystallerne for en unik struktur. Denne er med smag af lavendel.

5/5
Kr. 39,-

Kakaomasse*, rørsukker*, lavendel-olie* (<1%).   
Kakao 60% minimum.
*=økologisk.

Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g

Energi – 2159 kJ/516 kcal
Fedt – 33 g
-heraf mættede fedtsyrer – 20,4 g
Kulhydrat – 44,2 g
– heraf sukkerarter – 35,7 g
Fibre– 10,8 g
Protein
– 6,8 g
Salt – 0,07 g

Økologiske og veganske chokolader

I modsætning til resten af Europa er produktionen hos IL MODICANO aldrig blevet industrialiseret. Her bevares håndværket og traditionen i produktionen samt den ægte vildskab og renhed af ingredienserne.

Den særlige koldbearbejdningsteknik (40° C) fastholder sukkerkrystallerne intakte, hvilket giver produktet en komet konsistens samt en aromatisk og umiskendelig stærk smag, der er med til at give følelsen af chokoladesmag, sådan som den oprindelig var.

Udover at være 100% økologisk er IL MODICANO chokolader og spreads også veganske og GMO frie, lavet med passion og respekt for traditionen og historien bag.

Chokoladen er ikke bare et produkt, men en kunstform med afsæt i troen på økologi, beskyttelse af miljøet og sidst men ikke mindst lavet med tanke på vort helbred og velfærd. Alt er håndlavet og hver enkel proces tjekkes og kontrolleres omhyggeligt.

IL MODICANOs historie går 500 år tilbage, og chokoladen var oprindelig føde for mayaernes og aztekernes guder.

Legenden om chokoladen

Legenden siger, at “Quetzalcoatl”, en guddom i det præcolumbianske Mexico, gav en plante dyrket i hans hellige have til det oprindelige folk, der hurtigt lærte, hvordan man rister kakaobønner på en “metatl” – en hul sten, der blev opvarmet nedefra af træ.

Den aztekiske kejser, Montezuma II, troede, at da spanieren Heman Cortes i 1519 ankom, var det guden Quetzalcoatls genopstandelse, og han turde derfor ikke modsætte sig den spanske erobrer, men hilste ham med ærbødighed velkommen og delte i venskab den mystiske drik lavet af kakao med ham.

Spanierne, som dengang regerede på Sicilien, tog opskriften med sig hjem, tilsatte rørsukker, og snart spredte “chokolade” sig til alle Europas hoffer som en eksklusiv og sund drik.

Under Spaniens dominans på Sicilien i 1500 tallet blev det blomstrende Modica introduceret for denne metode til at lave chokolade, og i modsætning til resten af Europa blev produktionen her aldrig industrialiseret, men bevarede derimod i produktionen den håndværksmæssige tradition med ægthed og renhed af ingredienserne gennem århundreder og til nu, hvor chokoladen stadig laves efter aztekernes og spaniernes metode med kun at varme chokolademassen op Der er kun brugt rørsukker, kokossukker eller agavesirup som sødemiddel.
Den derved opnåede kakaomasse blev aromatiseret med krydderier og gnedet med en speciel stenrulle, indtil massen hærdede. Den kunne derefter brækkes i stykker og opløses i vand til fremstilling af en drik, der stadig i Centralamerika kaldes ”Xocoatl“ (xoco = bitter og atl = vand, altså bittervand).