Lav nok til et par uger
30 minutter
Start dagen med et super drys på din skyr eller spis myslien med mælk på.
Ingredienser
Tænd ovnen på 160°C, inden du går i gang med at blande, så er den varm, når blandingen er klar.
- Som basis bruger jeg havregryn.
- Resten kan du tilsætte alt efter smag og hvor meget, du har af hver enkelt ingrediens:
Hasselnødder
valnødder
mandler
pekannødder
paranødder - Rosiner, lyse eller mørke
- Div. kerner så som græskar, solsikke, hørfrø, sesam
- Tørrede bananer, ananas, mango, tranebær, goji, kiwi, abrikos
- Kokosmel og chiafrø
- Kokossukker eller kokosfiber
Fremgangsmåde
Variationerne er uendelige.
- Det hele blandes på en bageplade
- Lidt smagsneutralt olie såsom rapsolie hældes over
- Til det søde kan du bruge lidt flydende honning.
Der drysses med SIKANI uraffineret havsalt – FINO, der giver en dejlig smag sammen med det søde. Ind i ovnen med det i ca. 20 min, vend det et par gange, så det nederste også bliver ristet – havregrynene har det nemlig med at ”falde til bunds”.
Opbevares i et tætsluttet glas – en bagepladefuld svarer til ca. et 1 liters glas.