Vil du vide, hvordan man laver hjemmelavet limoncello? Så er du det rigtige sted. Limoncello er virkelig nem at lave. Du kan lave det derhjemme med et par nyttige værktøjer og du skal kun bruge få ingredienser.
Limoncello er en klassisk italiensk likør med en unik umiskendelig citronsmag. I Italien drikker de normalt Limoncello meget kold og oftest efter et måltid. Det skulle hjælpe på fordøjelsen. Om det virker ved vi ikke – men der sker vel ikke noget ved at prøve!
Herhjemme serverer vi den til desserten eller kaffen, efter middagen. Vel egentlig ligesom de gør i Italien – men vi bruger den kun fordi den smager så godt.
Kan man bruge Limoncello til andet end at drikke?
JA! Du kan bruge den til dine desserter – som f.eks. Strawberry Limoncello Tiramisu. Eller du kan tilføje nogle dråber til friske frugtsalater, en smule i sorbetis eller oven på din flødeis.
At lave Limoncello derhjemme er virkelig nemt. Alt du behøver er fremragende økologiske citroner og lidt tålmodighed! Så lad os komme i gang med at lave hjemmelavet limoncello.
FORRESTEN! Du kan sagtens erstatte citronerne med appelsiner – så bliver det bare til en Arancello. Prøv at se farveforskellen på hhv. en Arancello og Limoncello herunder, altså inden der kommer sukkervand i.
Din helt egen Limoncello (eller Arancello)
Limoncello
2 liter
30 min. (2 uger til trækning)
Ingredienser
- 8 store økologiske citroner
- 1 liter ren alkohol 95%
- 600 g sukker
- 1 liter vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Vask citronerne og tør dem med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Gnid dem ikke for meget for ikke at sprede olierne fra citronerne.
Trin 2
Find en stor glasbeholder/patentglas der kan indeholde de 2 liter det bliver til.
Fyld alkohol i glasset.
Trin 3
Skræl citronerne med en såkaldt tyndskræller. Den tager nemlig kun lige det øverste lag af skrællen. Vi vil ikke hae for meget af det hvide fra skallen med – det giver bitterhed.
Skræl citronerne direkte ned i alkoholen, så alle de gode olier fra skallen kommer med.
Trin 4
Lad det trække i 2 uger på et køligt sted uden direkte sollys. Dæk gerne krukken med en klud for at være sikker på, at den forbliver i mørke.
I løbet af denne tid skal du RYSTE KRUKKEN HVER DAG for at blande ingrediensernem Men vent med at åbne glasset, til de 2 uger er gået.
Trin 5
Nu er der gået 2 uger og du skal lave sukkersiruppen. Kom derfor vand og sukker i en gryde og bring det i kog ved svag varme. Rør konstant, indtil sukkeret er helt opløst. Lad det derefter køle af.
Trin 6
Når siruppen er blevet kold, skal du filtrere citronskallerne fra alkoholen og sukkervandet tilsættes i glasset og bland godt.
Hæld nu Limoncelloen på glasflasker med god lukning. Opbevar flaskerne et køligt, mørkt sted i en uge.
Nu er din hjemmelavede Limoncello klar! Husk at lægge den i fryseren mindst tre timer før du drikker den eller opbevar den altid i fryseren, klar til at drikke ved enhver lejlighed!