Når vi vælter os i tomater kan det være svært at nå at spise dem alle. Her kan du få dem til at holde lidt længere – altså inden de forgår – for disse langtidsbagte tomater smager fantastisk.
Brug dem til gryderetterne, til den hjemmelavede pizza, til en omgang italiensk antipasti eller ostebordet med kiks – ja, du kan bruge dem til mangt og meget!
1 portion
5 timer
Ingredienser
- 250 g cherrytomater
- 3 stængler rosmarin eller oregano
- SIKANI havsalt – Extra Fino
- ca. 2 dl. Olivenolie fra Fontanasalsa
Fremgangsmåde
Tomaterne skære i halve eller kvarte og placeres med “kødsiden” opad på en bageplade.
Drys med salt og de tørrede urter og dryp et par dråber olivenolie over tomaterne.
Bag tomaterne i ovnen ved 100° i op til 5 timer.
Mens de er varme lægges de i et glas der kan lukkes tæt. Overhæld tomaterne med olie – til det lige dækker. Sæt låg på og lad dem afkøle.