4-8 portioner
1,5 timer
Ingredienser
- 80 g franskbrødskrumme u/skorpe
- 600 g hakket kalvekød
- 1½ tsk. SIKANI havsalt
- Friskkværnet peber
- 2 skalotteløg finthakkede
- 1 tsk. tørret økologisk timian
- 1 tsk. SIKANI tørret økologisk oregano
- ½ tsk. SIKANI tørret økologisk rosmarin – Bemærk, at vores rosmarin er i hele nåle!
- 2½ dl. fløde 13%
- 1 æg
Fremgangsmåde
Udblød franskbrødskrummen i lidt af fløden.
Rør kalvekødet med salt, peber, skalotteløg og urter – rosmarinnålene kan knuses i en morter.
Tilsæt herefter resten af fløden og ægget og rør farsen fin og jævn. Evt. krydres lidt ekstra – kalvekød er jo lidt fersk i smagen.
Farsen fyldes i en 1 liters form foret med bagepapir, overfladen glattes, og patéen bages i vandbad i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 1 time, til den er fast og gennembagt.
Patéen kan den første ½ time dækkes med bagepapir, så den ikke bliver for mørk. Servér et godt brød til og bag gerne patéen dagen før, den skal spises, så den hænger bedre sammen.