6 portioner
30 minutter (+ mindst 4 timer i køleskabet)
Ingredienser
3 blade husblas
3 dl piskefløde
100 g rørsukker
Korn af 1 vaniljestang
3 dl kærnemælk
Saft og skræl af 1 citron
Fremgangsmåde
Husblasen udblødes i koldt vand.
Fløde, sukker og vanilje hældes i en gryde og bringes til kogepunktet. Lad afkøle lidt.
Vrid husblasen fri for vand og rør den ud i den nu godt lune fløde, der herefter hældes i en skål, hvorefter kærnemælk røres i lidt ad gangen, og der smages til med citronsaft.
Panna cottaen hældes i 6 små glas og sættes i køleskab i mindst 4 timer eller natten over.
Pyntes med en god gelé eller som her med en økologisk citrusmarmelade lavet af skaller og drysset med lidt pynt. Et glas limoncello er bare helt perfetto til.
Buon appetito