Saltede citroner

Opskrift på saltede citroner. En skøn måde at bruge citroner på. SIKANI

Konserverede citroner forvandler en ret til noget ubeskriveligt udsøgt!

Hvis du har prøvet at sidde og læse en opskrift … og så står der saltede citroner eller måske står der konserverede citroner. Det lyder eksotisk og hvor finder man lige en saltet citron?

Faktisk er det nemt at lave selv så du må unde dig selv at gå i gang med at lave en omgang. Hvis du passer lidt på når du tager ag dit glas, kan det holde i et år i køleskabet. Du skal bare sørge for at citronerne hele tiden er dækket af væde og du bruger rene redskaber når du tager af glasset.

Saltede citroner er så nemme og hurtige at lave, holder længe og vil forbedre dine retter. Hvis du er villig til at bruge et par minutter af din tid på at lave disse saltede citroner, vil du altid have citroner lige ved hånden. 

Okay, først, hvad er saltede citroner?

Det er citroner, der er blevet syltet i salt og deres egen saft og efterladt i en måned før du kan bruge af dem.

Saltede citroner vil forvandle dine retter fra noget godt til noget fantastisk. De tilføjer en intens, koncentreret citronsmag til retten uden al syrligheded.

Konserveringsprocessen gør at syrligheden bliver knap så “syngende” men smagen af citron bliver fremhævet.

Hvad kan du bruge saltede citroner til?

Salatdressinger. Blend lidt saltet citron i din dressing. Det vil tage din dressing til et helt andet niveau.

Fisk. Fisk og skaldyr og citroner er sjælevenner. Pisk en dejlig marinade til din fisk med lidt finthakket saltet citron eller tilsæt det til din sauce.

Kylling. Kylling og citron er også et godt match. Tilføj en smule hakket saltet citron til dine yndlings kyllingeretter og se, hvad der sker.

Salater. Salater med f.eks. korn som ristet byg eller quinoa blandet med grøntsager og små stykker af de saltede citroner med en velsmagende vinaigrette. 

Pasta. Skøn pasta, hvor du blander lidt saltet citron i, efter pastaen er kogt.

Dip. Prøv at tilføje lidt saltet citron til din hummus næste gang. Eller til din baba ganoush.

Salsaer. Tilsæt lidt af citronerne til den.

I gang med de saltede citroner

De saltede citroner bliver bedre med tiden og de udvikler sig så længe du har dem opbevaret i glasset. De bliver bare bedre og bedre. Du vil opleve en stor forskel på smagen fra de saltede citroner alt efter hvor længe du har dem. 

Men begynd først at bruge af dem når de er ca. 2 mdr. gamle.

Skyl citronerne grundigt og tør dem i et rent viskestykke.

Skær de små ender af citronerne og skær dem i både og halver så disse både. 

Find de rene glas frem. fyld glasset halvt op med citronstykker og tilsæt lidt salt. Brug er rent redskab til at presse ned på citronerne, så saften fra dem kommer ud. Fortsæt med flere citroner ovenpå de andre og gentag processen.

Saltet frigiver væsken fra citronerne og det skal gerne kunne dække citronerne i glasset inden du sætter patentlåget på. Er der ikke nok citronsaft, kan der spædes op med ekstra citronsaft. Det er vigtigt citronerne bliver dækket af væsken.

Stikker der citroner op, kan du bare tilsætte mere salt.

Luk låget og opbevar citronerne et mørkt og køligt sted i 1-2 måneder. Kig gerne til dem i ny og næ for at kontrollere om citronerne stadig er dækket af væske.

Efter de 2 mdr. opbevares glassene i køleskabet, og du kan tage af dem når du lyster. Bare husk de rene redskaber.

Konserverede eller også kaldt ...

Saltede citroner

Til 2 glas på ca. 0,5 liter hver

30 min. (+1-2 mdr til trækning)

Ingredienser
Fremgangsmåde

Skyl citronerne grundigt og tør dem i et rent viskestykke.

Skær de små ender af citronerne og skær dem i både og halver så disse både.

Fyld glassene halvt op med citronstykker og tilsæt salt.

Pres ned på citronerne med en ske eller lign. så der kommer saft fra dem.

Gentag med resten af citronerne og saltet.

Kontroller at citronerne bliver dækket af væsken. 

Stikker der citroner op, kan du tilsætte mere salt og presse lidt mere. Alternativt spæd op med ekstra citronsaft.

Luk låget og opbevar citronerne et mørkt og køligt sted i 1-2 måneder.

Efter de 2 mdr. opbevares glassene i køleskabet, og du kan tage af dem når du lyster. Bare husk de rene redskaber.

Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på