1 stor portion
1,5 timer
Det er så nemt at lave sine egne saltede mandler, og med SIKANI havsalt bliver de bare så meget bedre – helt uden bitterheden du ellers får med alm. bordsalt.
Ingredienser
- 5 dl kogende vand
- 125 gr. SIKANI uraffineret havsalt – Grosso
- 200 gr. almindelige mandler
Fremgangsmåde
SIKANI saltet opløses i vandet. Pisk det evt. med et piskeris, så går det hurtigere.
Lad mandlerne ligge i vandet i 20 min.
Tænd ovnen på 175°C.
Hæld vandet fra mandlerne og bred dem ud på en bageplade.
Giv dem ca. 15 min i ovnen.
Vend mandlerne af og til, så de bliver tørret over det hele.
Lad dem afkøle og server.
Variationer:
Lakridsmandler
Fyld en beholder med mandlerne og drys et par tsk. lakridspulver over. Sæt låg på beholderen og ryst, så pulveret bliver fordelt over alle mandlerne.