10-12 boller
40 minutter (+12-24 timers hævning)
De nemmeste koldhævede boller, jeg kender. Perfekte til morgenbordet, da de ikke skal efterhæve, men bare direkte i ovnen.
Ingredienser
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 500 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 10 g SIKANI uraffineret havsalt – Fino
- Olie til skålen
Det er bedst hvis dejen bliver æltet på en røremaskine, da den skal køre længe. Ellers håndælt dejen i min. 20 min., hvis du ikke har en røremaskine.
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i vandet.
- Alt melet og SIKANI salt tilsættes og køres på røremaskine, i MINDST 20 min. med dejkrogen.
- Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker.
- Smør med olie en skål, der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse.
- Koldhæv 12-24 timer i køleskabet.
Bagning:
Tænd ovnen på 240 °C varmluft, med bagepladen i.
Når ovnen er varm vender du dejen ud på et meldækket bord.
Skær dejen ud med en kniv. Undgå at hive og strække for meget i dejen.
Tag den varme plade ud af ovnen og placer bollerne på den.
Direkte tilbage i ovnen med pladen.
Bag ca. 10-15 minutter.
Bank i bunden på bollerne, og lyder de hule, er de færdige.
Nyd dem så med smør på.