Pixies koldhævede boller

SIKANI Bagværk - Pixies koldhævede boller

10-12 boller

40 minutter (+12-24 timers hævning)

De nemmeste koldhævede boller, jeg kender. Perfekte til morgenbordet, da de ikke skal efterhæve, men bare direkte i ovnen.

Ingredienser

Det er bedst hvis dejen bliver æltet på en røremaskine, da den skal køre længe. Ellers håndælt dejen i min. 20 min., hvis du ikke har en røremaskine.

Fremgangsmåde
  • Gæren opløses i vandet.
  • Alt melet og SIKANI salt tilsættes og køres på røremaskine, i MINDST 20 min. med dejkrogen.
  • Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker.
  • Smør med olie en skål, der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse.
  • Koldhæv 12-24 timer i køleskabet.

Bagning:
Tænd ovnen på 240 °C varmluft, med bagepladen i.

Når ovnen er varm vender du dejen ud på et meldækket bord.

Skær dejen ud med en kniv. Undgå at hive og strække for meget i dejen.

Tag den varme plade ud af ovnen og placer bollerne på den.

Direkte tilbage i ovnen med pladen.

Bag ca. 10-15 minutter.

Bank i bunden på bollerne, og lyder de hule, er de færdige.

Nyd dem så med smør på. 

Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på