Økologisk
olivenolie

Økologisk olivenolie fra Sicilien

Økologisk olivenolie i 500 ml. flaske

Den smager virkelig af det, den skal – nemlig olivenolie.

5/5
Kr. 150,-
Økologisk olivenolie her i en 5 liters dunk

Økologisk olivenolie – 5 liter

Her i en stor 5 L. dunk så den holder sig bedst muligt.

5/5
Kr. 995,-
Økologisk olivenolie fra Sicilien. Her med smag af citron

Økologisk olivenolie – tilsat citron

Til salaten, kagen og alt muligt andet. 0,25 cl.

5/5
Kr. 100,-
Økologisk olivenolie med smag af chili

Økologisk olivenolie – tilsat chili

Bider lidt og smager faktisk af chili uden at brænde. 0,25 cl.

5/5
Kr. 100,-

Olivenolie fra Fontanasalsa

Olivenolien kommer fra en gård lidt udenfor Trapani, Fontanasalsa, nær saltet, og gården har tilhørt samme familie siden begyndelsen af 1700 tallet. Ejeren, Maria Caterina, er 86 år og still going strong. 

Udover oliven dyrker hun citroner og appelsiner, der bliver brugt både i olierne og i køkkenet, fordi gården også er en Bed & Breakfast. 

Aftenstemning hos producent af vores økologiske olivenolier, Fontanasalsa

Alt er økologisk og bæredygtigt, og her filtrerer man ikke olien, men lagrer den på fade lidt ligesom vin, og som man har gjort altid. Det er en langsommelig proces, for olien omhældes efter hver bundfældning, og det kan blive til en del gange, alt efter hvor meget bundfald der er.

Vask af oliven inden presning på gården fontanasalsa på Sicilien

Olien er lavet på de tre oprindelige olivensorter, som fønikerne bragte til Sicilien – de grundlagde også saltpanderne – og fordi der er brugt tre sorter oliven har olien en stegeværdi på 350 grader. 

For at en olie skal være god at stege i, skal den bestå af mindst to sorter oliven.

Den er velegnet til alt fra stegning, salater, marinader eller blot at spise en skefuld af, hver morgen.


Olierne med smag – citron, chili – er lavet på én sort oliven og er derfor ikke egnet til stegning.

Frokost på gården Fontanasalsa som producerer SIKANIS økologiske olivenolier

Se vores uraffinerede salt