Udtalelser

Folkets Madhus

“Salt får vi fra Italien – det danske er simpelthen for dårlig i kvalitet og raffineret, så der ikke er nogle mineraler tilbage.”

– Michael Museth

Folkets Madhus – Michael Museth

Folkets Madhus – nu med et 100 % stort rødt Ø

Folkets Madhus omlægger til 100% økologi pr.1.oktober og bliver dermed en af de få spisesteder og cateringforretninger med et statskontrolleret Ø. Det røde Ø betyder, at alle varer i Folkets Madhus som minimum er økologiske. Det eneste, som ikke er økologisk er de urter, som vi kun kan få i naturen eller hvis tingene ikke kan kaldes økologiske såsom vand og salt.

Det har været en lang og til tider kompliceret vej hen til det røde Ø, men nu giver det ikke længere mening, ikke at gøre det. Vores pølsemageri har været økologisk siden starten og i takt med at vores dyr er økologiske og størstedelen af vores grønt og kolonial også er det, er vi alligevel næsten “all in”.

Det er dog ikke selve jagten på det røde Ø, der vigtig for os. Det er miljøet og de kommende generationers mulighed for rent drikkevand, der er med til at afgøre, at valget er truffet hos os. Hos os handler økologi om sund fornuft på den lange bane og forhåbentligt kan vi skubbe Danmark i den rigtige retning rent madmæssigt.

Det er sund fornuft, når vi fravælger æbler fra Sydamerika. Hvis vi ikke kan få danske og i yderste nødstilfælde europæiske, vil vi hellere finde en anden råvare. Mange ting begynder vi at lave selv; brun farin, saft, juicer, syltevarer etc, men nogle ting får vi langvejs fra. Salt får vi fra Italien – det danske er simpelthen for dårlig i kvalitet og raffineret, så der ikke er nogle mineraler tilbage. Soya-sauce fra Japan vil også stadig være i vores køkken. Vi ønsker at Folkets Madhus skal være bygget på et økologisk fundament, men også på sund fornuft.

 

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk