Økologisk Chokolade

Økologisk – Vegansk – GMO-fri

oko-certifikation-Chokolade

Udover at være 100% økologisk er il Modicanos chokolader og spreads også veganske og GMO frie, lavet med passion og respekt for traditionen og historien bag. Chokoladen er ikke bare et produkt, men en kunstform med afsæt i troen på økologi, beskyttelse af miljøet og sidst men ikke mindst lavet med tanke på vort helbred og velfærd. Alt er håndlavet og hver enkel proces tjekkes og kontrolleres omhyggeligt.

il Modicanos historie går meget langt tilbage, og chokoladen var oprindelig føde for mayaernes og aztekernes guder.

Legenden om chokoladen

Legenden siger, at ”Quetzalcoatl“, en guddom i det præcolumbianske Mexico, gav en plante dyrket i hans hellige have til det oprindelige folk, der hurtigt lærte, hvordan man rister kakaobønner på en ”metatl“ – en buet sten, der blev opvarmet nedefra af træ. Den derved opnåede kakaomasse blev aromatiseret med krydderier og gnedet med en speciel stenrulle, indtil massen hærdede. Den kunne derefter brækkes i stykker og opløses i vand til fremstilling af en drik, der stadig i Centralamerika kaldes ”Xocoatl“ (xoco = bitter og atl = vand, altså bittervand).

Den aztekiske kejser, Montezuma II, troede, at da spanieren Hernán Cortés i 1519 ankom, var det guden Quetzalcoatls genopstandelse, og han turde derfor ikke modsætte sig den spanske erobrer, men hilste ham med ærbødighed velkommen og delte i venskab den mystiske drik lavet af kakao med ham. Spanierne tog opskriften med sig hjem, tilsatte rørsukker, og snart spredte ”chokolade“ sig til alle Europas hoffer som en eksklusiv og sund drik.

Under Spaniens dominans på Sicilien i 1500 tallet blev det blomstrende Modica introduceret for denne metode til at lave chokolade, og i modsætning til resten af Europa blev produktionen her aldrig industrialiseret, men bevarede derimod i produktionen den håndværksmæssige tradition med ægthed og renhed af ingredienserne gennem århundreder og til nu, hvor chokoladen stadig laves efter aztekernes og spaniernes metode med kun at varme chokolademassen op til 40g, hvilket giver chokoladen en sprød og kornet tekstur samt en aromatisk og umiskendelig smag, der lige netop er dét, der gør produkterne helt unikke.

Der er kun brugt rørsukker, kokossukker eller agavesirup som sødemiddel.

Foruden de klassiske varianter fås chokoladen også lavet på grøn te, hvid chokolade og soyamælk. Spreads’ne fås med nødde-, mandel og pistaciesmag.

Gem

Gem

Gem

Gem

Rough Ground Chokolade

I modsætning til resten af Europa, er produktion hos IL MODICANO aldrig blevet industrialiseret. De bevarer håndværket og traditionen i produktionen og den ægte vildskab og renhed af ingredienserne.

Den særlige koldbearbejdning teknik (40° C) fastholder sukkerkrystallerne intakte, hvilket giver produktet en kornet konsistens, og en aromatisk og umiskendeligt stærk smag, hvilket gør smagen og følelsen af chokolade som den var oprindelig.

IL MODICANO bringer dig den økologiske udgave for første gang.

Prøv den evt. som varm chokolade, opløst i et krus kogende vand.

Varianter af Rough Ground Chokoladen: Ekstra Mørk 75%, Classic, Chili, kanel, vanilje.

Rough Ground Chokolade Classic

Økologisk klassisk mørk chokolade

IL MODICANO har brugt en gammel Aztekeropskrift, der bevarer sukkerkrystallerne som giver en unik chokoladetekstur. Denne i den klassiske version.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, rørsukker*. Kakao 60% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2290 kJ/549 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
33,9 g
20,8 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
50,2 g
50,2 g
Protein 8,3 g
Salt 0,15 g

 

Rough Ground Chokolade med Orange

Økologisk mørk chokolade med orange

IL MODICANO har brugt en gammel Aztekeropskrift, der bevarer sukkerkrystallerne som giver en unik chokoladetekstur. Denne med tilsat orange.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, rørsukker*, Orangeolie* <1%. Kakao 60% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2290 kJ/549 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
33,9 g
20,8 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
50,2 g
50,2 g
Protein 8,3 g
Salt 0,15 g

 

Rough Ground Chokolade med Chili

Økologisk mørk chokolade med chili
IL MODICANO har brugt en gammel Aztekeropskrift, der bevarer sukkerkrystallerne som giver en unik chokoladetekstur. Denne med tilsat chili.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, rørsukker*, chili* <1%. Kakao 60% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2290 kJ/549 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
33,9 g
20,8 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
50,2 g
50,2 g
Protein 8,3 g
Salt 0,15 g

 

Rough Ground Chokolade med Vanilje

Økologisk mørk chokolade med vanilje

IL MODICANO har brugt en gammel Aztekeropskrift, der bevarer sukkerkrystallerne som giver en unik chokoladetekstur. Denne med lidt vanilje.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, rørsukker*, bourbon-vanilje* <1%. Kakao 60% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor fra soja og nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2290 kJ/549 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
33,9 g
20,8 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
50,2 g
50,2 g
Protein 8,3 g
Salt 0,15 g

 

Extra Mørk Chokolade

Forkæl din kærlighed til ekstra mørk chokolade. En lækker oplevelse for dine sanser fra første bid til sidste.

MEZZA NOTTE Ekstra Dark 85%

Økologisk mørk chokolade 85%

Ekstra Mørk chokolade 85% kakao. MEZZA NOTTE har en stærk og bitter smag, med blot en antydning af sødme.

Denne specielle mørke chokolade frigiver intense dufte af kakao og en kompleks kombination af aroma og smag.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*. Kakao 85% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2470 kJ/596 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
46,1 g
28,4 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
27,8 g
16,0 g
Protein 11,5 g
Salt 0,11 g

 

MEZZA LUNA 70%

Økologisk mørk chokolade 70%
Ekstra Mørk chokolade 70% kakao. MEZZA LUNA, en lækker balance på 70% kakao, sød men ikke for sød. Blid men fast smag, der balancerer en sød dialog mellem intens kakao og rørsukker. Perfekt til dem, der elsker en mørk, men ikke for bitter chokolade, MEZZA LUNA er den hårfine balance mellem smag, aroma og sødme.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaomasse*, kokossukker*, kakaosmør*, fedtfattig kakaopulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*. Kakao 70% minimum. *=økologisk. Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2360 kJ/567 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
38,7 g
23,8 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
41,0 g
32,4 g
Protein 9,9 g
Salt 0,22 g

 

Chokolade lavet på Soja og Agave – velegnet til diabetikere

SOYA CHOKOLADE

Elskere af mælkechokolade forbinder smagen som cremet og tilsat mælk. Men de spørger ikke sig selv, om det er af høj kvalitet, eller om det er blevet behandlet med hormoner.

Heldigvis for dem, der er bekymrede over renhed og kvaliteten af fødevarer, er der et alternativ til mælkechokolade: soja chokolade!

Perfekt til veganere. Disse er skabt til at være så cremede og velsmagende som traditionel (mælke)chokolade men er helt mejeri-fri. Disse nye barer tilbyder dine smagsløg en uventet fornøjelse, takket være deres forførende blanding af smag og kvaliteten af de GMO-frie,
økologiske ingredienser. Blød og fløjlsagtig!

DOLCE AGAVE – økologisk chokolade, cremet soja sødet med agave.

Økologisk sojabar med agave

DOLCE AGAVE – økologisk chokolade, cremet soja sødet med agave. Denne unikke økologiske chokolade er diabetiker-venlig. Kombination af ren kakao og agave-nektar med et lavt glykæmisk indhold. Agavenektar, velkendt fra aztekerne for sine mange egenskaber, er et gyldigt alternativ til raffineret sukker.

Hvis du allerede har prøvet andre sukkerfri chokolader og er blevet skuffet med smag på grund af sødestofferner der anvendes (såsom Maltitol eller andet kunstigt sødestof), vi har tillid til, at du vil blive overrasket med denne DOLCE AGAVE. Sødet med Agavenektar (et naturligt lavt GI sødemiddel) og soja. Denne chokolade indeholder ingen sukker (saccharose) eller mælk.

• Vegansk  • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: kakaosmør, agave pulver (25%), kakaomasse, sojapulver, agave inulin, bourbon vanille. Emulgator: soja lecithin. Kakaotørstof 51% minimum. 100% økologisk. Kan indeholde spor af nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2502 kJ/603 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
46,8 g
27,7 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
33,5 g
22,9 g
Protein 8,1 g
Salt <0,1 g

 

MATCHA TEA – En udsøgt fusion af den blide, fløjlsagtig smag af soja og den forfriskende duft af grøn te

Økologisk sojabar med matcha te
• Vegansk • Glutenfri • GMO Free
 
Ingredienser: kakaosmør, agave-pulver 25%, sojapulver 21%, agave inulin, Matcha Te 1,8%. Emulgator: soja lecithin. Kakaotørstof 36% minimum. 100% økologisk. Kan indeholde spor af nødder.
 
Næringsindhold pr. 100g
Energi 2444 kJ/587 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
40,0 g
24,0 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
46,0 g
29,0 g
Protein 9,7 g
Salt <0,1 g

 

Cream Spreads

Disse lækre spreads forbliver tro mod den store italienske tradition: sofistikerede, glatte og rige i smag. Naturlige, økologiske ingredienser, uden mættede fedtstoffer eller nogen former for tilsatte olier. Soja-baseret, de er et lækker alternativ til de klassiske spreads baseret på mælk. Der er ingen undskyldning for ikke at give efter for dine ønsker!

Spread lavet på hasselnødder og kakao

Økologisk smørbart hasselnøddepålæg

CUOR DI GIANDUIA – Spread lavet på hasselnødder og kakao. Lækker, fløjlsagtig creme uden mælk (soja-baseret).

Vælg noget godt og helt naturligt når du føler trang til at "synde", men her helt uden dårlig samvittighed. Prøv at sprede det på varmt brød til en lækker start på dagen.

Dens høje indhold af hasselnød og soja anvendes i stedet for mælk som giver det en rig og cremet konsistens, naturlig smag og dvælende aroma.
CUOR DI GIANDUIA er en 100% økologisk, vegansk spread med kun naturlige ingredienser - intet andet!

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: Sicilianske hasselnødder* 54%, rørsukker*, kakaopulver* 6%, sojapulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*. *=økologisk. Kan indeholde spor fra andre nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2298 kJ/552 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
35,6 g
3,5 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
41,4 g
34,4 g
Protein 12,5 g
Salt <0,1 g

 

CUOR DI MANDORLA – Spread lavet på mandler

Økologisk smørbart mandelpålæg
CUOR DI MANDORLA – Spread lavet på mandler. Lækker, fløjlsagtig creme uden mælk (soja-baseret).
Vælg noget godt og helt naturligt når du føler trang til at "synde", men her helt uden dårlig samvittighed. Prøv at sprede det på varmt brød til en lækker start på dagen.

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: Rørsukker*, mandel-pasta* 35%, solsikkeolie*, sojapulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*. *=økologisk. Kan indeholde spor fra andre nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2371 kJ/569 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
37,0 g
2,9 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
46,0 g
46,0 g
Protein 11,0 g
Salt <0,1 g

 

CUOR DI PISTACCHIO – spread lavet på Pistacie

Økologisk smørbart pistaciepålæg
CUOR DI PISTACCHIO – spread lavet på Pistacie. Lækker, fløjlsagtig creme uden mælk (soja-baseret).
 

 

• Vegansk • Glutenfri • GMO Free

Ingredienser: Rørsukker*, Bronte DOP pistacie-pasta* 30%, solsikkeolie*, sojapulver*, bourbon-vanille*. Emulgator: soja lecithin*. *=økologisk. Kan indeholde spor fra andre nødder.

Næringsindhold pr. 100g
Energi 2372 kJ/570 kcal
Fedt
-heraf mættede fedtsyrer
37,0 g
3,2 g
Kulhydrat
-heraf sukkerarter
47,0 g
47,0 g
Protein 10,0 g
Salt <0,1 g

 

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk