Økologisk specialmel

 

En gammel hård hvede på Sicilien er blevet genoplivet

En af den mest eftertragtede historiske hvedesort er Tumminia, med lavt indhold af gluten og højt proteinindhold. Bruges til bl.a. "Sorte brød" Castelvetrano, men også til knækbrød, pasta og pizzaer.

Sicilien er det ideelle grundlag for dyrkning af forskellige typer af hård hvede. Tidligere var der mange lokale sorter af hvede; hver af disse blev stærkt knyttet til et bestemt område, og var derfor karakteristisk for et område og derved fik man de typiske lokale brød. I dag er nogle sorter gået tabt, mens andre er blevet fordrevet af afgrøder som giver et højere udbytte.

Mellem det attende og nittende århundrede var Tumminia den mest dyrkede hvede da den var den eneste, der kunne sås i slutningen af ​​marts.

Der er lavet en aftale om at bevare Tumminia med Molini del Ponte, en familievirksomhed i Castelvetrano gennem fire generationer i Trapani provinsen.

Hveden dyrkes af landmænd på vegne af selskabet, som høster og sender til møllerne. Her bliver det kværnet til mel på gamle møllesten.

Informationer:
    
Navn: Tumminia
    
Behandler: Slibesten
    
Anvendelse: Black Bread of Castelvetrano, pasta, pizza og knækbrød
    
Emballage: 5 kg poser, 10 kg, 12,5 kg og 25 kg
    
Distribution: Kontakt os på mail.

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk