Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Denne forret lavede vi til en påskemiddag.

Beregn ca. 35 g stenbiderrogn pr. person. Rør lidt SIKANI havsalt til fisk i rognen inden servering. Cremefraiche eller skyr irørt hakkede rødløg.

Denne gang har jeg valgt at give retten et ekstra lille pift med en topping af blækspruttemiks købt færdig hos fiskemanden. Spørg, hvad din fiskehandler kan byde på som tilbehør. Mikset har en lidt syrlig smag, der giver friskhed til retten samlet set.

Rogn, løgcremefraiche og blæksprutter anrettes efter behag på en tallerken, pyntes med citron eller lime og lidt grønt og er nu klar til servering efter et minimum af tilberedelse. Giv evt. friskbagt brød til, eller vil du gøre lidt mere ud af forretten her, kan du enten købe eller selv bage blinis, der er det klassiske tilbehør til stenbiderrogn.

Blinis er små pandekager lavet på boghvedemel og stammer fra Rusland, hvor man spiste dem ved vinterens slutning for at fejre solens komme – derfor er blinis runde som solen.

Blinis ca. 24 stk.:
2 æg
½ tsk. salt
¾ dl kærnemælk
1¼ dl mælk
100 g boghvedemel
50 g fuldkornsmel
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning

Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk pandekagedej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm en slip-let-pande med lidt smør. Læg 1 spiseskefuld dej ad gangen på panden. Bag bliniserne, til oversiden begynder at boble; vend, og bag på den anden side. Hold dem varme.

Du kan vælge at bruge en blinispande med 7 huller i, men da dejen er fast nok, til at den ikke flyder ud, er det ikke påkrævet. Bruger du en støbejernspande, hvad enten den er med eller uden blinishuller, skal du være opmærksom på at bruge ekstra smør i begyndelsen, så dejen ikke hænger i.

Blinis er velegnede til frysning.

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk