SIKANI – Sicilianske specialiteter

Siciliansk havsalt

Økologisk og vegansk chokolade

Økologiske urter

Økologisk specialmel

I 2013 blev jeg af min mand, der er fra Sicilien, introduceret for saltet, fordi han simpelthen ikke kunne forstå, hvorfor vi her i Danmark sagde, at salt var farligt, for dér, hvor han kommer fra, har det altid været betragtet som det bedste, man kunne give sin krop; salt helbreder jo mange ting så som dårlig hals (gurgle et glas saltvand), renser sår (saltvand), det er gennem generationer blevet brugt til at konservere mad med, man kan leve længere uden vand end uden salt osv.

Så næste gang vi besøgte familien på Sicilien, besøgte vi også saltpanderne i Trapani. Der er flere forskellige saltpander og firmaer i det samme område, men vi faldt pladask for dette våde salt, dets smag og historie – plejet og passet af et lille firma med stolthed over og stor kærlighed til deres produkt, med skovle som eneste hjælpemiddel og med WWF skilte ved indkørslen til området.

Senere er vi blevet gjort opmærksomme på flere specielle produkter fra området. Bl.a. de økologiske tørrede urter og det sidste nye – urmel fra det gamle "Romerske spisekammer" – Tumminia-mel som fra naturen indeholder yderst lidt gluten, så de, der er intolerante overfor gluten, sagtens kan spise det. Vi er ved at teste melet og så snart vi har nogle opskrifter kommer det til salg bl.a. på luxuslife.dk

Her kan du se listen, hvor du kan købe

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk