Salat lavet på kogt oksesteg og diverse kerner

Salat-kogt-oksesteg-kerner

4-8 portioner

5 timer

Retten passer som hovedret til 4 personer eller til 6-8 som frokostret og er lige god varm som kold.

Ingredienser
  • 1 kg oksegrydesteg
  • Spelt-, byg- og/eller rugkerner
  • 3 forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 2 søde røde peberfrugter
  • Diverse nødder så som cashew, valnød, pinjekerner ristede majs m/chilinødder, rosiner.

Dressing

 

Fremgangsmåde

Jeg har brugt både spelt-, byg- og rugkerner, men du kan sagtens nøjes med én af slagsen eller kombinere på anden vis med f.eks. bulgur og/eller couscous.

  • ½ dl af hver af de 3 slags kerner hældes i en sigte og skyldes under rindende vand, før de kommes i 1 l kogende vand tilsat SIKANI Havsalt Grosso, når vandet begynder at koge. Kernerne skal koge ca. 30 min, den sidste halvdel af tiden uden låg på, så vandet fordamper. Når kernerne er færdigkogte, hældes de i en sigte for at dræne for det sidste vand.
  • Oksegrydestegen lægges i koldt vand, der tilsættes SIKANI havsalt grosso og et par SIKANI økologiske laurbærblade, når vandet koger. Stegen koges 3-4 timer; jo længere jo bedre. Der skal bruges omkring halvdelen af kødet til salaten her. Resten kan enten fryse til en anden gang, eller du kan af suppen, det er kogt i, lave en god peberrodsovs at servere til sammen med nye kartofler. Koldt kød er dejligt til.
  • Grøntsagerne skæres i skiver.
  • Kernerne blandes med de øvrige ingredienser
  • En dressing lavet på økologisk koldpresset olivenolie, eddike, rørsukker, lidt soya og Ravigotte samt sennepspulver hældes over, og det får lov at trække til dagen efter.  
  • Kødet skæres i pæne ens mundrette stykker.

Salaten anrettes i et fad og kødstykkerne lægges langs med kanten hele vejen rundt, og der pyntes med lidt grønt på toppen.

Godt brød kan serveres til og et glas rosévin gør heller ingen skade.

Del opskriften
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Print
Find SIKANI på
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen