Økologiske urter

 

Vore økologiske urter kommer fra et stort naturreservat på den sicilianske nordkyst. Reservatet er ubeboet, og farmen ligger i 1000 m´s højde over havet i et uforurenet miljø i Madonie Nationalpark i hjertet af Sicilien.

Klimaet i de høje bjerge med dets rene luft, unikke jord- og vandkvalitet gør dette område ideelt til dyrkning af de landbrugsprodukter, der er selve symbolet på Sicilien. Ikke uden grund blev området oprindeligt kaldt for Romernes Spisekammer.

I mange år, mens farmen blev drevet af faderen, dyrkedes her korn, foderplanter og kornede bælgfrugter, men da sønnen Gandolfo overtog, begyndte han som et alternativ til disse traditionelle aktiviteter at dyrke nogle af de mest spontant udbredte urter, nemlig Salvie, Rosmarin, Timian, Fennikel, Lavendel og især den måske mest brugte urt i det italienske køkken Origanum Vulgare – Oregano.

Denne plante vokser overalt i Madonie bjergene og har en helt utrolig intens aroma, der er essensen af det autentiske Sicilien, og netop autenticitet er kendetegnende for farmen her, der kun bruger miljøvenlige dyrkningsmetoder og derved bevarer rødderne til de gamle traditioner i landdistrikterne. Derfor er alle produkterne fra naturreservatet økologicertifcerede og har det beskyttede varemærke ”Panierenatura” of the Madonie Park.

Som noget helt særligt fås nogle af de håndplukkede urter på stilk, hvilket forlænger holdbarheden med helt op til et år.

Chili og fennikel fås ikke på stilk, da chilierne er for tunge og fennikelstilken for skrøbelig til at kunne holde uden at knække.

Samtlige urter fås også i poser afskallede eller i blade.

Her kan du se listen, hvor du kan købe

 

Økologiske urter

Økologisk og tørret salvie på stilk

Vores Salvie er produceret, forarbejdet og pakket i hånden for at opnå et produkt af høj kvalitet og maksimal ægthed.



Dens blade er meget brugt i madlavning til at give smag til fødevarer og styrke fordøjelsen. Salvie er almindeligt anvendt til at give ekstra smag til pasta og gnocchi med smør og til saucer, stegt eller stuvet kød, fisk, grøntsager, aromatiske olier og eddiker.

Økologisk og tørret rosmarin på stilk

Vores Rosmarin er produceret, forarbejdet og pakket i hånden for at opnå et produkt af høj kvalitet og maksimal ægthed.



Rosmarin bruges i madlavning til at give en god smag til kød, fisk, supper, kager, aromatiske olier og eddiker. Man har fundet ud af at rosmarin, når du f.eks. bruger det som marinade til kød, kan neutralisere dannelsen af heterocycliske aminer (HCAs)-cancer forårsagende forbindelser, som kommer når kød bliver grillet, kogt eller stegt. Læs mere om dette på siden Science Daily.

Økologisk og tørret lavendel på stilk

Lavendel er en meget parfumeret urt/blomst og kan være svær et bruge i køkkenet. Vi vil foreslå at bruge det til f.eks. lavendelsukker til pynt på kager, i the, eller gør som os; lav en blanding af SIKANI Salt – Grosso, lavendel og lidt olie til det skønneste og mest beroligende fodbad.

Økologisk laurbær på stilk

Økologisk og tørret laurbær på stilk

Den traditionelle suppevisk (bouquet garni) med laurbær, timian og persille til suppen. Flæskestegen er ikke fuldendt uden laurbær. I simremad, stuvninger og sammenkogte retter. Laurbærblade bruges også til at give smag til grøntsager og svampe i olie og eddike.

Økologisk oregano på stilk

Økologisk og tørret oregano på stilk

Vores Oregano er produceret, forarbejdet og pakket i hånden for at opnå et produkt af høj kvalitet og maksimal ægthed. 



Denne krydderurt vokser vildt og naturligt i Middelhavslandene og er kendt for sin aroma og intense duft. Den er almindeligt anvendt i madlavningen i Middelhavsområdet især i konserves med olie og eddike. Yderst brugt og velegnet til pizza, kartofler, kød, fisk og salater.

Økologisk tørret fennikel – løse

Økologisk og tørret vilde fennilkelfrø

Vores vilde fennikel er produceret, forarbejdet og pakket i hånden for at opnå et produkt af høj kvalitet og maksimal ægthed.



Dens frugter (såkaldte frø) er velegnede i madlavning med svinekød og alle fede kødretter. Dens friske blade og unge knopper kan også anvendes til at give smag til salater, fiskeretter, saucer og aromatiske eddiker.

Økologisk tørret chili – løse

Økologisk og tørret chili – løse

Fordelen ved at købe chili som hele frugter er, når din ret har opnået den smag og styrke du ønsker, kan du nemt fiske dem op, så retten ikke bliver alt for stærk.

Website made in Wordpress by www.saugmanngrafik.dk